• Kecemerlangan setiap pelajar adalah keutamaan guru-guru SMK Tasek Utara 2, Johor Bahru. Kami memastikan pelajar mendapat yang terbaik di dalam apa-apa aktiviti yang dijalankan.
  • Selamat datang ke SMK Tasek Utara 2 kepada Penolong Kanan, Encik Hamzah bin Uzir serta Penolong Kanan Kokurikulum, Cik Ruzana binti Saat.
  • Anugerah Kecemerlangan Pelajar memberi peluang kepada untuk maju kehadapan dan bersaing secara aktif di dalam pembelajaran.
  • Pelajar perlu bersama-sama berganding bahu dalam mencapai kejayaan kerana ia adalah mustahil tanpa kerjasama dan semangat tolong-menolong sesama pelajar.
  • Perlancaran VLE FROG memberi pendedahan kepada pelajar tentang pembelajaran maya yang dapat membantu pelajar dalam bidang akademik.
  • Pelajar-pelajar di SMK Tasek Utara 2 diberi keutamaan dalam pelbagai sudut bagi meningkatkan lagi prestasi dan pencapaian mereka.

Takwim Sekolah

April 2014
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30

Laman Rasmi

Print

Program Jom Membaca Bersama untuk 10 Minit

Written by Pn Chan Wei May. Posted in Pengumuman

Program Jom Membaca bersama untuk 10 minit telah berjaya diadakan pada jam 10 hingga 10 :10 padi hari ini ( 22 April 2014 ) bertempat di dataran perhimpunan . Ia di bawah anjuran bersama Pusat Sumber SMKTU2 dan JPNJ.

 

Print

The Power of a KIND Word

Written by Pn Chan Wei May. Posted in Perkongsian

                

We smile at a store clerk who seems a littel tired and encourage him to hang in there : " You 're doing a great job ." Sometimes when we say things like that, it falls on  deaf ears. The other person is simply too busy to hear it.

Once in a while, though, small, kind gestures seem to lift a big burden from others' shoulders. Their eyes brighten, their mouths soften into grins. We know our simple but honest comment may have been a day - brightener. That knowledge is its own reward.

Print

Welcome Our New PKI En. Hamzah b Uzir and PK Kokurikulum Puan Ruzana bt Saat and Good Bye to Puan Hjh Hanani

Written by Pn Chan Wei May. Posted in Pengumuman

Esok lusa hari Sabtu

Malam Sabtu menonton wayang

Pn. Hjh Hanani datang tak sampai sebatu

Untuk bersama pelajar tersayang !

Kalau padi katakan padi

Tidak saya tertampi-tampi

Pn. Hanani telah diganti

Dengan Pn. Ruzana yang hebat lagi !

En. Hamzah masih tampen

Suka pakai baju belang

Selamat datang kami ucapkan

Agar berkhidmat dengan lebih cemerlang !

Kami warga SMKTU2 ingin mengucapkan Ribuan Terima kasih kepada Pn. Hjh Hanani bt Abd Ghani yang memberi sumbangan dan perkhidmatan yang cemerlang kepada sekolah Tasek Utara 2 selama tujuh tahun. Semoga Pn. Hjh Hanani terus cemerlang di sekolah baharu. Selamat datang kami mengucapkan kepada PKI baharu  En. Hamzah b Uzir dan PK kokurikulum baharu Puan Ruzana bt Saat ke Tasek Utara 2.

Lokasi Kami

Hakcipta Terpelihara © 2003-2014 SMK Tasek Utara 2, Johor Bahru.

Penafian: Pihak SMK Tasek Utara 2 adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.
Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1280 x 768 dan ke atas.