• Kecemerlangan setiap pelajar adalah keutamaan guru-guru SMK Tasek Utara 2, Johor Bahru. Kami memastikan pelajar mendapat yang terbaik di dalam apa-apa aktiviti yang dijalankan.
  • Selamat datang ke SMK Tasek Utara 2 kepada Penolong Kanan, Encik Hamzah bin Uzir serta Penolong Kanan Kokurikulum, Cik Ruzana binti Saat.
  • Anugerah Kecemerlangan Pelajar memberi peluang kepada untuk maju kehadapan dan bersaing secara aktif di dalam pembelajaran.
  • Pelajar perlu bersama-sama berganding bahu dalam mencapai kejayaan kerana ia adalah mustahil tanpa kerjasama dan semangat tolong-menolong sesama pelajar.
  • Perlancaran VLE FROG memberi pendedahan kepada pelajar tentang pembelajaran maya yang dapat membantu pelajar dalam bidang akademik.
  • Pelajar-pelajar di SMK Tasek Utara 2 diberi keutamaan dalam pelbagai sudut bagi meningkatkan lagi prestasi dan pencapaian mereka.

Takwim Sekolah

July 2014
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Laman Rasmi

Print

Taklimat Pelaksanaan PT3 kepada Semua Pelajar TIngkatan 3

Written by Pn Chan Wei May. Posted in Pengumuman

                                

Kepada semua Ibu Bapa/ Penjaga, khasnya pelajar-pelajat Tingkatan 3

 

PENTAKSIRAN TINGKATAN 3 (PT3)

 

Sehubungan dengan perkara di atas,  tarikh pelaksanaan pentaksiran PT3 adalah seperti disenaraikan berikut :

1. Kajian kes Geografi dan Sejarah                  1- 18 Julai 2014

2. Ujian Lisan - Mendengar Bahasa Melayu     12 Ogos 2014

3. Ujian LIsan - Mendengar Bahasa Inggeris    13 Ogos 2014

4. Ujian - Bertutur    6- 29 Ogos 2014

5. Ujian bertulis   2- 19 Oktober 2014

Kerjasama dari pihak tuan/puan amatlah diharapkan dalam memastikan anak jagaan pihak tuan/puan hadir ke sekolah pada tarikh-tarikh pelaksanaan pentaksiran seperti disenaraikan di atas.

 

Sekian dimaklumkan, terima kasih

Print

Dream More , Learn More, Do More and Become More, You are a Leader

Written by Pn Chan Wei May. Posted in Pengumuman

Two sons worked for their father on the farm. The younger brother had been given more responsibility, so the older brother asked his father to explain why ? The father said , " First go to the neighbor's farm and see if they have any geese for sale ." Each time the son returned, the father sent him off with another question. After four trips back and forth, a deal was sealed.

Then the father sent for the youngest son, and asked him to do the same at the other neighbor. The son took ownership and brought all answers plus a sealed deal back after the first trip. The father turned to the older son, who nodded his head in appreciation. He now realized why his brother was given more responsibility.

Lokasi Kami

Hakcipta Terpelihara © 2003-2014 SMK Tasek Utara 2, Johor Bahru.

Penafian: Pihak SMK Tasek Utara 2 adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.
Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1280 x 768 dan ke atas.